מהי מדיטציה?
תפישת ה'מטאיזם' גורסת כי המוח הוא זה המייצר את המציאות שלנו ועל כן רק הוא יכול לשנות אותה. אדם בעל עומס מחשבתי גבוה, לחץ וטרדה, יצליח להביא שקט לחייו אם רק יבין את ערכה של המדיטציה. תרגול מדיטציה מביא להשקטת המיינד ומסייע לנו לחשוף חלקים עמוקים בהוויתנו. ישנן שיטות רבות לתרגל מדיטציה – החל מתרגילי נשימות וריכוז, אמירת מנטרות, ועד למדיטציות בתנועה.
כשאנו נמצאים בזמן תרגול מדיטציה המוח שלנו עובר תהליך מדהים ומאט בהדרגה את פעילותו עד לכדי תדר של גלי תטא או אלפא, דבר זה מאפשר לנו להיחשף אל תת המודע ובהמשך אף לעל המודע, בשאיפה להכיר חלקים חדשים ונשגבים בתודעתנו.
רופאים ומטפלים מאסכולות שונות ממליצים על תרגול יומיומי של מדיטציה להרגעה, וזאת משום שעצם התרגול מצליחים להגיע לאיזון ורגיעה. מחקרים מוכיחים שאנשים המודטים על בסיס קבוע, הופכים להיות שמחים ורגועים יותר, ונוטים לחלות הרבה פחות.
שני סוגים של מדיטציות אהובות במיוחד בקרב תלמידי קהילת 'מרחב מודעות':
- מדיטציה אקטיבית – אשר מהותה לחקור ולהתחקות אחר שורש כלשהו בנבכי תודעתנו. זוהי מדיטציה מונחית בה התודעה הולכת בעקבות קלי הקול וההנחיה.
- מדיטציה סאבלימינלית – מדיטציה "סמויה" המייצרת מניפולציה קלה על תת המודע לצורך הטמעת מידע חדש ושינוי הרגלים שאינם תורמים או מקדמים אותנו. באמצעות המדיטציה הסאבלימנלית אשר בה ההנחיה אינה נשמעת לאוזן האנושית, אלא חודרת ישירות אל החלקים הלא מודעים ובכך "עוקפת" את ההתנגדות של המודע, שומר הסף שלנו.
אז איך עורכים מדיטציה?
- בחרו את הזמן הנכון – אין כמו לפתוח את היום במדיטציה. האימון האולטימטיבי למוח, בשעה שהוא עדין שקט ורגוע, עדין חשוף לבחירות חדשות. הבוקר זה הזמן להתחיל את היום בגישה חיובית ואופטימית ובכך לייצר יום רגוע ומוצלח. מומלץ להתחיל עם 5 – 10 דקות של מדיטציה. לאחר מכן, כאשר ההרגל נכנס לשגרה משך התרגול יעלה בהדרגה ל – 20 דקות מדיטציה ביום.
- בחרו את המקום הנכון – מקום שקט ונינוח. מקום שיהפוך להיות פינת המדיטציה הקבועה. הימנעו מכל הפרעות וכבו את המכשיר הנייד. ניתן לשבת בישיבה מזרחית או כל תנוחה נוחה (לא מומלץ לשכב) הגב והגוף יהיו זקופים ורפויים בו זמנית.
- הסכימו להרפות – קחו שאיפות עמוקות אל תוך הבטן, ונישפו החוצה את כל המתח. אל תהיו בשום סוג של מאמץ ואל תכפו את הרגיעה. היא תגיע אם תסכימו לשחרר ולהרפות. פשוט להיות.