חלק א' – התהליך האישי שלי – שפרית פבר

הרגע הזה בו הבנתי שאני היא האחראית לכל המתחולל בחיי, שינה את חיי לבלי היכר. בכלל האפשרות לראות מעבר למה שנגלה לעיניים פתח בפני צוהר לעולם המודעות. ככל שהעמקתי בידע במרחב, עולמי התעשר, לצד השינויים הפנימיים שיצרתי בחיי ובהלימה שינו את ההולוגרמה שלפני.

המסע הזה החל לפני 3 שנים בהם הוזמנתי לאירוע מכונן בחיי אירוע "לצאת מהמטריקס".
זהו היה תחילתו של מסע מרתק וסוחף, ובעיקר דרך חיים מרפאה ומשנת חיים.
מן הרגע הראשוני התמגנטי למקום ולכל ההוויה שהמרחב מציע. הקול הפנימי שבי רטט התרגשות, הודיה על הפלא שזה עתה נכנס לחיי. גמלה בליבי החלטה, ידיעה בתוכי כי אני הולכת ללמוד את השיטה, להעמיק בתוכי – למשוך חוטים, ולייצר את המציאות לה אני מייחלת.

תוכניות הרדיו "שיחות בגן עדן" היו מעין ריפוי לנשמה. בכל תוכנית מצאתי עולם ומלואו  ללמידה ולשינוי בתוכי. כל רגע הפך יקר מפז ומשמעותי, בדרך לעבודה ובחזרה, בערב לפני השינה גמעתי כל שידור בשקיקה. ההבנה שאני יוצרת את המציאות שלי, שהכל בתוכי וביכולתי לתקן את מה שקלקלתי היה משמעותי ומהותי, סחף אותי ללמוד ולהעמיק בשיטה.

בשנה ראשונה – מרחב הכ"ח התמלאתי קסם ועוצמה. התהליך איפשר לי לגעת לעומק בכל קשת הרגשות והמחשבות ולהחזיר את הכח הביתה. התחלתי לייצר את מציאות חיי הפנימית מול זו החיצונית, לצאת מאזור הנוחות, ולהתמודד מול הפחדים והספקות. כל תדר שקבלנו במרחב העמיק את היכרותי עם עצמי, כל מדיטציה חיברה אותי למקור יותר ויותר. הסרתי קליפה אחר קליפה, נכנסתי עוד ועוד פנימה למעמקי נשמתי. כל מפגש היה מרתק ופתח סקרנות אינסופית ומשמעות לחיי. כבר אז הייתה לי שאיפה שלא העזתי לספר לאיש, השתוקקתי להיות מטפלת בתפישת המטאיזם, חלום שעם הימים הפך למציאות מדהימה.

בשנה שניה – מרחב מנהיגות התעוררתי תודעתית על חיי, הבנתי עד כמה הדחקתי את רגשותיי המוצפים, בחרתי לא לראות ועטיתי מסכות והגנות, מרצה וסובלת מתחושת חוסר ערך וביטול עצמי. הבנתי שכל השנים הייתי בניתוק מעצמי לגמרי, פעלתי כל חיי על אוטומט, בלי שום חיבור לרגש. הבנתי שהתודעה שלי בחרה להיסגר מהעולם, עבדתי מבוקר עד לילה, לרגע לא עצרתי, עמוסה, בנתינת יתר, דרמתית ומנוהלת ע"י פחדים. הייתי מאוד ביקורתית ושיפוטית לעצמי, אינספור קולות מנמיכים ניהלו אותי, לא היה רגע דל, לא מצאתי את השקט לנפשי. והבית כולו נשאב ללחץ אותו חשתי, לאווירה לא נעימה, למאבקים מיותרים. וראיתי כי רע. אותו חוסר מנוחה וחוסר סבלנות שחשתי, אותה דקדקנות, אותו חוסר שביעות רצון תמידי, אותו המקום הקשה כ"כ עם עצמי, זה שאינו נותן לי רשות והרשאה לנוח מעט והצורך בשליטה היה השיעור המרכזי שעברתי. בחרתי להשיל ממני את כל מה שאינו משרת אותי יותר ולמדתי להיות בנוכחות, בסבלנות ובאמונה שהכל לטובתי.
בתוך מסע ארוך ועמוק לתוך עצמי יצרתי את עצמי מחדש, למדתי להרגיש, גם את הרגשות שהכי מפחיד לעבור בתוכם, גם את אלו שמעולם לא הבנתי כמו אהבה על כל גווניה, למדתי לאהוב את עצמי ולקבל את עצמי – לא מושלמת אבל שלמה.

בשנה השלישית, מסלול מטפלים נפעמתי מכל שעור ומהתכנים הגאוניים שלמדנו ויישמנו. זכינו לחוות את הקורס כמטופלים שעוברים "טיפול עשרת אלפים" לעצמם. ובו זמנית לרכוש מקצוע כמטפלים בתפישה. הצריבה בה נצרבתי הייתה 'פגיעה עצמית' – על כל הרטטים והרגשות המנמיכים שניהלו את הווייתי – מועקה, תיסכול, חוסר ערך, ביטול עצמי, הרס … ההתמרה הכי משמעותית שלי בצריבה הייתה שהתאים שבי כיום מדברים אהבה עצמית, רוגע, ביטחון, מסוגלות ואהבה עצמית. למדתי לחבק את הילדה הקטנה שבי. ידעתי שאני רוצה להעביר את זה הלאה. זכיתי ללמוד בקורס המטפלים פרוטוקולים חדשניים, עתידניים ולחוות שינויים מהפכניים ומבורכים בחיי.
ו"השוס" הוא שכמטפלים, אנחנו גם זוכים לסייע לאחרים, וגם לטפל בעצמנו. כל מטופל מהווה מראה מדויקת עבורנו, המטפלים, להמשיך ולרפא את המקומות  הפנימיים המבקשים ריפוי. בשנה זו גיליתי עד כמה יש בי תשוקה לטפל בשיטה שהפכה לחלק בלתי נפרד מחיי, להעניק מניסיוני, להיות צינור של אור, אהבה והכלה, ללמד את הכלים הפרקטיים לחיים בגן עדן ולסייע לכל אדם בתהליך הריפוי העצמי.

אני יודעת שכל התהליך שעברתי במרחב, לאורך הדרך כולה, והחוויה האישית שלי מכל תדר, ופרוטוקול, עזרו לי להיות מטפלת טובה יותר, אדם בריא יותר. אני מאחלת לעצמי שאמצא את הדרך באמצעות הכלים שקבלתי במרחב להוביל את המטופלים שלי למקום הנכון, הרגוע והמדויק עבורם. זה כבר קורה. ועל כך אני בהודיה גדולה. הללויה !

חלק ב' – כ"שהעבודה" פגשה את המטאיזם

שיטת 'המטאיזם' ייסדה פריידי מרגלית.
הינה פילוסופיית חיים מעשית העוסקת בחקר התודעה. 'מטא' ביטוי מקדים ביוונית שפירושו – 'מעבר', היכולת לבחון ולראות את מה שנגלה לנו מעבר לעיניים. המטאיזם מתווה דרך מהפכנית להתבוננות במתרחש, להבין כי ה"מציאות" אינה אלא השתקפות מדויקת, הולוגרמה של נבכי תודעתנו, ומתוך תפישה זו ביכולתנו להתבונן פנימה, להביא לשינוי בתוכנו, וליהנות ממציאות המשתנה סביבנו. השיטה משקפת את הדרך בה הלא מודע מנהל את חיינו. ע"י התבוננות, מודעות וכלים פרקטים לחקירה היא מאפשרת לנו להבחין ברטטים ובדפוסים שמנהלים את חיינו ללא ידיעתנו וכך יוצרים את אשליית המציאות.

שיטת 'העבודה' – ייסדה ביירון קייטי.
היא טכניקה מדיטטיבית וזיהוי המחשבות והאמונות שגורמות לנו לסבל ולחקירתן. בבסיס שיטת העבודה עומדת התובנה שכל הסבל שנגרם לנו בחיים נגרם אך ורק בגלל מחשבות שרוצות שהמציאות תהיה שונה מכפי שהיא (ולא בגלל המציאות עצמה).
תרגול העבודה תומך בנו כשאנחנו מבררים את המחשבות שלנו ולומדים לפגוש את המציאות – בעבר, בהווה ובעתיד – מתוך חוסן פנימי, גמישות מחשבתית והכרת הטוב. התהליך מאפשר למתרגל לראות אפשרויות חדשות מעבר לסבל. זו דרך למצוא שלום עם עצמך ועם העולם.

בעבודתי אשווה בין תפישת 'המטאיזם' של פריידי מרגלית לבין שיטת 'העבודה' של ביירון קייטי בעזרת היבטים טיפוליים ותיאורטיים.

עקרונות המנחים את תפישת 'המטאיזם' :

  1. "אין כלום בחוץ" – האחריות המלאה היא של המטופל על חייו. כאשר כל סיטואציה, כל מצב הניקרה לנגד עיניו, הוא יכול להתבונן פנימה אל נבכי תודעתו ולהבין מה בו יצר את המצב ואף להבין מדוע מציאות זו נשקפת זה עתה אל חייו. כך יוכל לבחור אם הדבר אינו משרת אותו יותר, בהתאם יוכל לשנות אותו.
  2. דע את עצמך – על כל אדם להכיר את החוזקות והחולשות שבו (את חלקיו המוארים והמוצלים כאחד). כך יוכל לנהל את סך כל הרטטים המתקיימים בתוכו, להחליט מה הוא מעצים ומה הוא משקיט. ע"י חקירה עצמית כדרך חיים, המטופל הופך להיות המטפל הטוב ביותר לעצמו.
  3. שינוי קטן בפנים – שינוי גדול בחוץ ע"י התבוננות וחקירה כדרך חיים, כל שינוי שנעשה בתוכנו ישתנה בהלימה בהולוגרמה שלנגד עינינו. מי שקילקל הוא שיתקן, אין צורך לשנות אף אדם או לריב עם המסך שלפנינו. פשוט נתכנס פנימה, נבין מה בנו קילקל ויצר את המצב, נבחר לשנות זאת בתוכנו. ובעצם כך נשנה ונברא לעצמנו את החיים להם ייחלנו,
    גן עדן זה כאן.

עקרונות המנחים את שיטת 'העבודה' :

  1. מה שיש יש – ההתנגדות למציאות יוצרת סבל וכאב. 'העבודה' מגלה שהדבר שלדעתך
    לא היה צריך לקרות, כן היה צריך לקרות מעצם העובדה שהוא קרה ושום מחשבות שבעולם
    לא ישנו זאת. כשמפסיקים להתנגד ומקבלים אותה כפי שהיא הפעולה נעשית פשוטה,
    זורמת, נעימה ונטולת פחד.
    2. התעסקו רק בעניינים שלכם – ישנם רק שלושה סוגי "עניינים" ביקום : שלי, שלך ושל
    אלוהים. חלק גדול מן הסטרס שאנו חווים נובע מהעובדה שאנו מתעסקים במחשבותינו
    בעניינים לא שלנו. כשאדם מתעסק בעניינים לא שלו, זה המקור לפירוד – מתח, לחץ, חרדה
    ופחד. עלינו להחזיר את המחשבות שלנו ממיקוד שליטה חיצוני אל מיקוד שליטה פנימי.
    3. לקבל את המחשבות שלנו בהבנה – היקשרות למחשבה פירושה שאנו מניחים שהיא
    אמיתית מבלי לחקור, הדבר גורם לנו לחוש סבל. עלינו לתרגל אי היקשרות ואמונה
    אוטומטית במחשבות שלנו. באמצעות חקירה פנימית אפשר להתיידד איתן.

השוואה – הדמיון הבולט בשתי השיטות הוא : התעסקות בעצמך.
השוני הבולט הוא : 'במטאיזם' לא מתעסקים במחשבות והדגש הוא על חקירה באמצעות רגשות, תחושות ורטטים. 'בהעבודה' ההתעסקות העיקרית היא במחשבות, אמונות ושינוי שלהם.
"אין כלום בחוץ" (המטאיזם) לבין "התעסקו בעניינים שלכם" (העבודה), שתי העקרונות
דורשים מהמטופל לקחת אחריות על חייו ולהתמקד בעצמו.

רוצים להתנסות בטיפול בשיטה? לחצו כאן לפרטים ובואו לייצר לעצמכם גן עדן עלי אדמות!