מדיטציה אקטיבית – לחיטוב המחשבות
מרחב מודעות מציג: הניסוי החברתי הראשון מסוגו בישראל
לאחר שהבנו כי המוח שלנו הוא שריר וביכולתו להתרחב ולהתפתח בהתאם להתוויות ונתיבים עצביים חדשים,מדוע שלא נלמד לתעל זאת לטובת חיטוב גופנו?
פריידי מרגלית, מייסדת תפישת המטאיזם וחוקרת תודעה, פיתחה מדיטציה מיוחדת לחיטוב הגוף והמחשבות, באמצעות פקודות המתוות את המוח לדימוי החדש. כך שבשעה שאנו מדמיינים את עצמנו מבצעים פעילות גופנית המוח מתרגם את זאת כאילו ביצענו פעילות זו בפועל.
זמן לאהבה עצמית!
מוזמנים לשבת על כסא נוח במשרד, לשכב בנינוחות בבוקר במיטה, או בכל מקום אחר בו אתם נמצאים ולהאזין למדיטציה אקטיבית שכל תפקידה לגרום למוח לדמיין שהוא מבצע פעילות גופנית, מבלי לעשות אותה בפועל. וכמובן, לזכות בתוצאות דומות. ליהנות מגוף הולך ומתחטב מיום ליום, מזקיפות ומפינות מוזנחות בחיים ההולכות ונאספות, מקבלות תחושה של מירכוז והידוק, כתוצאה ישירה מהפקודות.
הנחיות ודגשים לקראת שימוש במדיטציה – חשוב לקרוא בעיון לפני השימוש הראשון
היי אהובים,
תודה שהצטרפתם אלינו למסע של אהבה עצמית. חיטוב הגוף כפי שתבינו, אינו המהות, כי אם התוצאה של מרכוז, דיוק ואיסוף התודעה. מספר דגשים לעיונכם:
- השתתפות בניסוי החברתי מחייבת האזנה למדיטציה מדי יום, לפחות פעם אחת ביום.
קחו לכם מספר דקות שקטות להאזנה. מומלץ להתחיל כך את הבוקר, שכן הפקודות ממשיכות לפעול גם לאחר תום המדיטציה. האזנה בבוקר תאפשר לחוש את הפקודות מלוות אתכם בלא מודע, במהלך היום כולו. ממשיכות לאסוף, להדק ולזקוף את קומתכם, גם כשאתם עסוקים בשאר פעולות היום.
במידה ולא מסתייע לכם בבוקר, ניתן בכל שעה אחרת. אך מומלץ ביותר לקבוע שעה קבועה ולייצר התניה עקבית במוח.
- שבו או שכבו לכם בנינוחות, עצמו עיניים ונשמו נשימות עמוקות. האזינו לרצועת המוזיקה ודמיינו את ה"אני" החדש, המעוצב והאסוף שאתם. הפקודות במדיטציה ירתמו את תודעתכם לייצר את הדימוי החדש, שיתבטא בגופכם, אך לא פחות חשוב מכך, בכל מישורי חייכם. עם התמדה והאזנה רציפה למדיטציה תוכלו לחוש את האיסוף וההתכנסות בכלל רבדי החיים.
- לתשומת לבכם:
יתכן (לא חובה) כי תרגישו במהלך המדיטציה את הגוף מגיב להנחיות, מתכווץ ומתהדק הלכה למעשה, על אף שההנחיה היא רק לדמיין את הפעולה. זהו אכן כוחו של הדמיון.
יתכן (לא חובה) כי תחושו כאב קל בשרירים בימים הראשונים להאזנה למדיטציה. על אף שאנחנו מתעמלים בתודעתנו, עבור המוח זו התעמלות לכל דבר. על כן , כמו בימים ראשונים לכל פעילות ספורטיבית, כיווץ קל עשוי ללוות אתכם בימים הראשונים. תהנו ממנו. זהו כאב מתוק.
- במידה ואינכם מיומנים בתרגול מדיטציות, אל דאגה, על אף העקצוצים, חוסר הסבלנות והשעמום שאתם עשויים לחוש עם ההאזנות הראשונות, ככל שתתמידו ולא תיגנבו לתזוזות או הסחות, מוחכם יסתגל במהירות לחוויה. זהירות: זה ממכר.
- חשוב לציין כי המדיטציה והפקודות בה, אינן תחליף לכל פעילות ספורטיבית אחרת. ובוודאי שאינן סותרות אותה. אין ספק כי פעילות גופנית, מכל סוג שהוא, תורמת לבריאותנו ולהרגשתנו הנפשית. יתרה מכך, מחקר של פרופ' לנוירולוגיה בשם פסקל, בדק 3 קבוצות שהתאמנו על נגינה בפסנתר. אחת התאמנה פיזית, שניה התאמנה תודעתית בלבד, ושלישית תרגלה גם וגם. נחשו איזו קבוצה קבלה את ההישג הגבוה ביותר? נכון. הקבוצה השלישית של גם וגם. הוכח כי כאשר המוח עושה פעילות פיזית, ולו קטנה ביותר, החלק "ההגיוני", הנוטה לסקפטיות וספק, מסכים לקבל את המיומנות ביתר קלות, שכן חש ראוי להישג על העמל.
- במדיטציה זו ישנן פקודות תודעתיות המועברות בגלי גמא ונטמעות ישירות בנבכי התודעה, משנות הלכה למעשה את מבנה המוח וחיווט ההולכות העצביות, ורותמות את הגוף לעצב את עצמו בהתאמה לדימוי החדש.
במדיטציה זו ישנן פקודות גלויות (מילוליות ומוזיקליות) ופקודות סמויות (תדרים, צלילי סולפיג'ו ואף לחישות בדציבלים שאינם נשמעים לאוזן האנושית) כל זאת על מנת לרתום את כלל חלקי המוח, המודע, אך בעיקר את שאינו מודע, למטרה המשותפת: זקיפות קומה ואהבה עצמית.